MIJLPALEN

2016

JAN

100 jaar ESB

ESB (Economisch Statistische Berichten) is hét platform voor en door economen. Al sinds 1916 slaat ESB een brug tussen wetenschap, beleid en praktijk. Ter ere van haar 100-jarige jubileum brengt ESB het boek ‘Canon van de economie’ uit.

FEB

FD Persoonlijk On Air

Populaire rubrieken uit het weekendmagazine FD Persoonlijk blijken zeer geschikt om ook op BNR Nieuwsradio tot leven te brengen: FD Persoonlijk On Air. Hier praten prominente gasten uit het bedrijfsleven, de politiek en de culturele sector met BNR-presentator Paul Laseur over werk en privé.

MRT

Live-event The Challenge

Tijdens The Challenge, een interactief event van de conceptafdeling FD/BNR Networks, buigt een selectie professionals zich over een strategisch vraagstuk. De professionals worden beoordeeld door een jury en het betrokken publiek. De winnaar met de beste oplossing ontvangt een vrij te besteden opleidingsbudget.

APR

De Businessclub vooruit

De Businessclub van BNR Nieuwsradio professionaliseert verder, met onder meer een jaarkalender en een intensievere samenwerking met MKB-Nederland. Bovenop de reguliere inkomsten uit sponsoring en abonnementsgelden, weet de Businessclub 10% extra inkomsten te genereren uit bijeenkomsten.

APR

Publicatie Panama Papers

370 journalisten van 109 mediaorganisaties uit 76 landen werken een half jaar lang in het diepste geheim aan de Panama Papers. In Nederland onderzoeken FD en Trouw samen met ICIJ de werking en impact van belastingparadijzen. De publicatie op 3 april zorgt voor ongelofelijk veel exposure, media fall-out en nasleep tot op de dag van vandaag.

MEI

Uitverkochte Energeia Energy Day

De Energeia Energy Day is een inspirerend event voor de top van de energiesector. Dit jaar organiseert Energeia het event voor het eerst zelfstandig. Deskundigen, politici en professionals komen bijeen op de boot Ocean Diva Futura om te netwerken en kennis te delen. Roelof Hemmen zit de uitverkochte dag voor.

JUN

Must-reads in FD Bites

Voor jonge, hoogopgeleide professionals die in de ochtend direct willen weten wat er speelt in de wereld van geld, ondernemen, tech en carrière verschijnt FD Bites. Het Financieele Dagblad verstuurt vijf dagen per week om 06:00 uur deze nieuwsbrief met de must-reads uit het FD en internationale toonaangevende media.

JUL

ESB online verbeterd

De website www.esb.nu (voorheen economie.nl) is nu sneller, overzichtelijker en responsive. Ook zijn de look & feel, de reactiefunctie en de doorzoekbaarheid verbeterd. Nieuw zijn de functionaliteiten 'Mijn ESB', social sharing en social login. Het ESB-vakblad verschijnt voortaan elke maand en komt uit in nieuwe stijl inclusief themakatern.

AUG

Nieuwe programmering BNR Nieuwsradio

In de nieuwe horizontale programmering presenteert Bas van Werven dagelijks van 06:00-10:00 uur BNR De Ochtendspits, Jörgen Raymann is elke dag van 14:00-15:00 uur te horen in het nieuwe programma BNR Ask Me Anything. BNR Zakendoen is dagelijks van 10:00-12:00 uur met het duo Annette van Soest en Thomas van Zijl. Roelof Hemmen presenteert BNR Hemmen, Petra Grijzen blijft de presentator van BNR Spitsuur en Wilfred Genee blijft de vertrouwde stem op de vrijdagmiddag tijdens BNR The Friday Move.

SEP

Dikste modespecial ooit

De modespecial van FD Persoonlijk is redactioneel en commercieel een groot succes. Het 148 pagina dikke magazine staat boordevol mode van het najaar. Met onder meer een fotoserie van exclusieve haute couture, gefotografeerd in de ateliers van de modehuizen en op straat in Parijs.

SEP

9e Fondsevent voor beleggers

400 beleggingsprofessionals komen naar ’t Spant in Bussum voor de 9e editie van het Fondsevent, georganiseerd door Fondsnieuws. Het Fondsevent is het grootste evenement voor de beleggingsindustrie, waar beleggingsstrategen met vertegenwoordigers uit bedrijfsleven, wetenschap en samenleving in gesprek gaan over trends, kansen en risico’s. Fondsnieuws lanceert dit jaar ook de vernieuwde website.

OKT

Omzetstijging Pensioen Pro

Pensioen Pro biedt een actieve online omgeving voor alle relevante informatie rondom pensioenen. Achtwekelijks komt een magazine uit en ook organiseert Pensioen Pro gedurende het jaar diverse evenementen. In 2016 stijgt de omzet vanuit content met 57%.

NOV

Succesvolle digitale transitie FD

Als eerste in Nederland werkt de FD-redactie digital only. De totale betaalde oplage van de digitale krant groeit al vier jaar op rij. In 2016 groeit de digitale replica van de geprinte titel met 17%. FD heeft hiermee de hoogste proportie digitale oplage van de totaal betaalde gerichte oplage van alle landelijke dagbladen: 59% versus gemiddeld 27%. In tegenstelling tot de markttrend blijft ook de printoplage stabiel.

NOV

Integratie Company.info en Webservices.nl

Er worden belangrijke stappen gezet in de integratie van Company.info en Webservices.nl. Intern werken beide teams nauw met elkaar samen en gaat de productontwikkeling steeds meer in samenspel. In Company.info wordt de Company Index, de indicator van financiële bedrijfsprestaties, gelanceerd. En Webservices.nl introduceert diverse oplossingen om data uit het Handelsregister en het Centraal Insolventieregister automatisch beschikbaar te maken in klantsystemen.

DEC

IT Masters

Tijdens de tweede editie van IT Masters ontmoeten bedrijven en bijna afgestudeerde IT-talenten elkaar. Het dagprogramma bestond uit drie plenaire sessies georganiseerd door FD/BNR Networks, afgewisseld met kennisintensieve break out-sessies verzorgd door sponsoren. Met elf sponsoren was het event ook commercieel een groot succes.

BNR podcasts

BNR Nieuwsradio gaat zijn nieuws- en kennisaanbod verder personaliseren en digitaliseren. Zo zijn de BNR programma’s behalve op radio nu ook als podcast te beluisteren in o.a. Itunes en Spotify. BNR Nieuwsradio ontwikkelt het BNR Expert Podcast Netwerk, waar de beste inhoudelijke podcasts van Nederland worden verzameld binnen vijftien BNR-domeinen: economie, politiek, technologie, innovatie, duurzaamheid, ondernemen, infrastructuur, juridisch, mobiliteit, lifestyle, wetenschap, media, onderwijs, management en nieuws.

Naar de website